top of page

MENU

WIE WAS MILO?

Milo is een figuur uit de Griekse mythologie. Het verhaal gaat dat Milo begon met een pas geboren kalf iedere dag op te tillen. Het kalf groeide iedere dag en werd steeds zwaarder en zo werd Milo steeds sterker.


Milo die steeds sterker werd door iedere dag een steeds zwaarder wordend kalf op te tillen wordt gezien als de grondlegger van het principe van de moderne progressieve weerstandstraining, immers we kunnen alleen sterker worden als we geleidelijk aan
met hogere belastingen trainen.


De moeilijkheid in de praktijk is echter dat je precies moet weten hoe hoog de belasting moet zijn in iedere oefening waarmee je traint en wanneer je lichte(re) trainingen moet inlassen om op die manier zorg te dragen voor een voldoende herstel.
De juiste belasting en voldoende herstel zijn absoluut cruciaal voor je succes.

 

Kun je dit exact bepalen, bijvoorbeeld met een computerprogramma?

Het antwoord is nee, omdat ieder mens verschillend is en omdat deze dingen ook afhankelijk zijn van je werk of dat gewichtheffen je beroep is zoals dat in sommige landen het geval is. Je hersteltijd verandert met je leeftijd, maar is ook afhankelijk van je lichaamsgewicht en bovendien is het ook sterk individueel bepaald. Toch kun je ook op relatief hoge leeftijd nog uitstekende resultaten behalen. Alexejev tilde nog een wereldrecord stoten van 256 kg in 1974 toen hij 36 jaar was. Om de juiste belasting vast te stellen heb je een ervaren trainer nodig. De meeste jonge mensen trainen te veel en te zwaar en de verwachtte resultaten blijven dan ook meestal uit.

THOMAS PEETERS

Strength and Conditioning Coach

Coveliersstraat 15

2600 Berchem

thomas@thebodybase.com

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White YouTube Icon
NEEM CONTACT OP

Bericht ontvangen!

bottom of page